Prices incl. VAT plus shipping costs
Ready to ship, Delivery time approx. 1-3 working days
Cold Steel® Kitchen Classics Series
Cold Steel®'s series of kitchen knives, the Kitchen Classics, will race through just about any task you can imagine. The series feature high performance ice tempered, cryo-quenched and precision flat ground German 4116 steel blades for exceptional cutting performance. All models in the series come with a razor-sharp edge that lasts and lasts, and some have serrated edges uniquely appropriate to the tasks they were designed for.
As of 2016, the Kitchen Classics feature a re-designed handle to ensure a secure, yet comfortable grip. Each handle is composed of a stiff Zy-Ex™ core on the inside for durability, with a softer, food-safe Kray-Ex™ exterior for the kind of non-slip grip that must be felt to be appreciated! More comfortable, convenient and secure in hand, and delightfully easy to clean - the improved Kitchen Classics series is better than ever!
4116 Stainless Steel
4116 is a fine-grained stainless steel that's often used in the pharmaceutical industry and in high-end kitchen cutlery. Its carbon and chromium content is balanced for excellent corrosion resistance and strength. Capable of taking a very fine, sharp edge, it makes an excellent choice for outdoor hunting knives and kitchen-utility applications.
Details:
- Boning knife, Improved 2016 Model
- Blade material: 4116 stainless steel
- Overall length: approx. 27.6 cm
- Blade length: approx. 15.2 cm
- Blade thickness: approx. 2 mm
- Handle: approx. 12.4 cm long, Zy-Ex™ core & Kray-Ex™ exterior
- Weight: approx. 74 g
- Cold Steel® Product No.: 59KSBNZ
This version with improved handle replaces the discontinued model CST-59KBNZ.
Only real consumers can give a rating and write a written review. The stars show an average of all reviews. We publish positive and negative reviews after our review.
Ausgezeichnetes Messer, sofort einsatzbereit
Das Messer ist bereits bei Lieferung sehr scharf. Ein kurzes Abziehen auf Karton macht es extrem scharf. Der Griff ist bequem, keine Druckstellen, griffig aber nicht klebrig, auch bei nassen Händen. Die Klinge ist flexibel und bricht wahrscheinlich nicht leicht. Ich brauche kein schweres Brecheisen oder einen Glasbrecher. Um Brennholz zu schneiden, benutze ich eine Axt oder trete Äste, bis sie brechen. Die Benutzer auf Facebook kennen das Sprichwort nicht: Ein stumpfes Messer kann geschärft werden, ein gebrochenes Messer ist Schrott. Wenn ich ein Überlebenskünstler wäre, würde ich nicht versuchen, ein Werkzeug zu zerstören, das ich nicht ersetzen kann. Ich möchte keine schicken Gäste beeindrucken, also brauche ich keine spiegelnde Oberfläche, die zerkratzt, keinen Holzgriff, der sich bei Wasserkontakt verzieht, und keine Schrauben oder Nieten, die sich lösen oder verloren gehen. Ich brauche nur ein leichtes Messer, das leicht zu schärfen ist, um Briefe und Pakete zu öffnen, Kartons zu zerkleinern, Schnüre zu schneiden und andere Haushaltsaufgaben zu erledigen. Jetzt brauche ich nur noch eine preiswerte Scheide, und ich bin bereit. Gefunden: Scheide SH264 Messerscheide 6 Schwarz Passt für die meisten feststehenden Messer. Das schärfste Messer, das ich je aus der Verpackung gesehen habe, einschließlich Buck, Case, Benchmade, Spyderco, Emerson und Winkler. Das sagt viel aus.
Tolles Messer
Ich brauchte ein gutes Allzweck-Küchenmesser, und dieses hat perfekt gepasst. Sehr gute Verarbeitung. Liegt gut in der Hand und ist extrem scharf. Mal sehen, wie lange die Klinge ihre Schärfe behält, aber bisher bin ich sehr zufrieden. Ich werde definitiv nach weiteren Produkten von Cold Steel Ausschau halten.