
Cold Steel® Kitchen Classics Series
Cold Steel®'s series of kitchen knives, the Kitchen Classics, will race through just about any task you can imagine. The series feature high performance ice tempered, cryo-quenched and precision flat ground German 4116 steel blades for exceptional cutting performance. All models in the series come with a razor-sharp edge that lasts and lasts, and some have serrated edges uniquely appropriate to the tasks they were designed for.
As of 2016, the Kitchen Classics feature a re-designed handle to ensure a secure, yet comfortable grip. Each handle is composed of a stiff Zy-Ex™ core on the inside for durability, with a softer, food-safe Kray-Ex™ exterior for the kind of non-slip grip that must be felt to be appreciated! More comfortable, convenient and secure in hand, and delightfully easy to clean - the improved Kitchen Classics series is better than ever!
4116 Stainless Steel
4116 is a fine-grained stainless steel that's often used in the pharmaceutical industry and in high-end kitchen cutlery. Its carbon and chromium content is balanced for excellent corrosion resistance and strength. Capable of taking a very fine, sharp edge, it makes an excellent choice for outdoor hunting knives and kitchen-utility applications.
Details:
- Paring knife, Improved 2016 Model
- Blade material: 4116 stainless steel
- Overall length: approx. 17.8 cm
- Blade length: approx. 7.6 cm
- Blade thickness: approx. 1.5 mm
- Handle: approx. 10.2 cm long, Zy-Ex™ core & Kray-Ex™ exterior
- Weight: approx. 40 g
- Cold Steel® Product No.: 59KSPZ
This version with improved handle replaces the discontinued model CST-59KPZ.
Manufacturer: GSM Outdoors, LLC, 5250 Frye Road, USA-75061, Irving, TX, info@gsmorg.com
Person responsible: Battle-Merchant Wacken GmbH & Co. KG, Gehrn 4, 25596 Wacken
Contact: info@battlemerchant.com
Safety note:
- Product may have sharp cutting edges. Improper or careless use can lead to injuries.
Only real consumers can give a rating and write a written review. The stars show an average of all reviews. We publish positive and negative reviews after our review.
Hochwertiges und scharfes Messer
Dies ist mein erster Kauf von Cold Steel, aber jedes Mal, wenn ich nach hochwertigen Messern für den täglichen Gebrauch oder spezifische Zwecke suche, taucht diese Marke in den besten Bewertungen auf. Angesichts des Rufs für Designmerkmale und langlebige Schärfe ist das keine Überraschung. Nehmen Sie diese Eigenschaften und wenden Sie sie auf Ihre Küche an: Dies ist eine gezielt designte Klinge für kleinere, aber wichtige Aufgaben in der Küche. Nennen Sie mich besessen, aber ich habe Schälmesser von Henckel und Wusthof aus Deutschland, Grohmann aus Kanada und Furi aus Australien. Dies ist mein neuer Favorit und es macht Spaß, es zu benutzen. Ich liebe den weichen, strukturierten Griff, die Schärfe direkt aus der Verpackung und das (für ein Schälmesser) breitere Klingenprofil. Lässt sich leicht schärfen, aber man muss es nur selten tun. Dieser Kauf hat mich dazu gebracht, andere Cold Steel Designs ernsthaft in Betracht zu ziehen.
Spitzenklasse
Dies ist ein Cold Steel, messerscharf aus der Verpackung und bleibt länger scharf als die meisten anderen. Es ist auch einfach nachzuschärfen, wenn es notwendig ist.